top of page

Döden är en del av livet

Uppdaterat: 28 jan.Jag är 46 år och större delen av mitt liv har jag varit medveten om att vi en dag kommer att dö. Att det enda som är oåterkalleligt är döden, och så kommer den dagen när någon du älskar lämnar dig och du inte kan göra någonting.


Jag förlorade min pappa till covid. Jag känner ilska, förnekelse, sorg, skuld, hopplöshet och samtidigt tacksamhet för att ha haft honom i mitt liv under alla dessa år. Ändå ställer jag mig tusentals frågor och en av dem är om pappa gick förtidigt?

Min pappa var ung , gift med min vackra mamma och det kändes som om han hade mycket kvar att leva för, tror jag, men enligt många ingen dör före sin tid. Vi har alla ett datum och en tid för när vi ska lämna jorden. Mycket hemskt men tydligen sant. Min far bodde i Venezuela, ett utvecklingsland där läkarna inte har lärt sig hantera Covid-19 som de har gjort här i Sverige och andra länder. Tyvärr hade min pappa inte vaccinerats, dock vet jag inte om det hade hjälpt honom och det kommer vi aldrig att få veta.


Jag har tänkt på att mycket hade varit annorlunda om han hade agerat på annat sätt. Men det tror jag inte, han levde sitt liv som han ville och inte som vi (min mamma, min syster och jag) skulle ha velat att han hade gjort. Nu återstår det att acceptera hans beslut och acceptera att han inte längre är med oss ​​fysiskt, men hans själ, energi, kalla det vad du vill, är med oss alltid. I vilket fall som helst är det våra beslut som skapar våra liv, det är dem som avgör vad som kommer att bli av våra liv. Att acceptera, betyder inte att man håller med om vad som har hänt eller att man inte vill ändra på det. Det betyder snarare att möta det som har hänt och förstå att döden är en del av livet, vilket är väldigt svårt, hemskt och sorgligt. Men jag måste förstå att det som hände skulle ha hänt, oavsett, det var bestämt i boken om livet att det var så det skulle bli. Även om jag ibland måste erkänna att jag känner skuld för det som hände.


Jag är ännu inte i acceptansfasen, jag är nog fortfarande arg över att ha förlorat min far till detta virus. Jag känner ilska och frustration eftersom jag tror att jag kunde ha gjort något annat för att rädda honom, men jag vet att detta kommer inte att hjälpa mig att få min pappa tillbaka.


Tack och lov hade jag turen att ha honom som min far i 46 år. Jag njöt av tiden tillsammans med honom så mycket jag kunde och jag vet att han också gjorde vad han kunde och han levde sina 70 år av sitt liv som han ville.


Jag vet att jag måste lära mig att leva utan honom fysiskt, men med hopp om att jag en dag kommer att se honom igen och att han alltid kommer att vara med oss ​​i våra hjärtan och levande i våra tankar. Att acceptera en älskades död betyder inte att det inte längre kommer att göra ont eller att vi inte kommer att sakna dem längre. Nej, det är faktiskt inte så, med acceptans menar jag att vi lär oss att leva utan dem. När vi accepterar döden kommer vi att kunna börja bygga om våra liv. Pappa jag har alltid älskat dig, jag älskar dig och jag kommer alltid att älska dig. Vila i frid ❤️
Vill du lära dig att ge healing till händelser, djur och/eller människor, boka en tid hos mig via denna länk. Jag håller kurser i Reik1 steg 1 och steg 2.


Reiki har hjälpt mig väldigt mycket att hantera svårigheter här i livet. Är du intresserad av att veta mer om Reiki kontakta mig rhr@holisticwellnes.nu eller via https://www.bokadirekt.se/places/holistic-wellness-40451


Ta hand om varandra❤️


Varmt välkomna!Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Bokningar
bottom of page