Vad Reiki är, vad den används för och dess fem principer.

Uppdaterat: 16 maj 2021

Reiki motiverar mig att se den positiva inverkan den har på mina patienter och på mig själv. Att hjälpa någon att lindra huvudvärk, övervinna ångest, trötthet eller känslomässig smärta får mig att vilja mera.


Osäkerheten som vi lever i just nu under pandemin kan orsaka en viss ångest, rastlöshet och/eller sömnbrist. Då är Reiki ett utmärkt verktyg som hjälper oss att återfå lugnet.

Vad är Reiki?

Reiki är en teknik som används för att kanalisera och överföra vital energi genom handläggning. Den används för att uppnå lugn och balans på alla nivåer: fysisk, mental, emotionell och andlig. Det vill säga Reiki harmoniserar och balanserar chakran i din kropp. Den minskar stress och ger en djup avslappning, lindrar smärta och hjälper kroppens egen läkeförmåga. Den även ökar immunförsvaret, balanserar kroppens energicenter och tar bort energiblockeringar i kroppen.

En direkt Reikibehandling går till så här: Klienten ligger på en massagebänk (påklädd) med en kudde och eventuellt en filt. Lugn musik spelas i bakgrunden. Jag aktiverar Reiki-energin och förmedlar det till din kropp och sinne med handläggning under ca 60 minuter.

Hur fungerar distansläkning eller reiki?


Distansreiki liknar direkt Reiki, den verkar på auran och chakran. Reiki hjälper till att ta bort energiblockeringar eller obalanser på olika nivåer. En distansläkning utförs när den som begär det, av olika skäl, antingen på grund av hälsan eller om klienten har svårt att ta sig dit reikiutövaren befinner sig i.