top of page

Familjekonstellationer

Familjekonstellationer är en terapeutisk metod utvecklad av Bert Hellinger. Han menar att varje människa är en del av större enheter eller system och att vi både påverkar och påverkas av de olika system vi ingår i.

En familjekonstellation är ett kraftfullt verktyg att titta på återkommande teman eller personliga problem i våra liv. Genom att belysa underliggande orsaker och dolda mönster kan transformationen ske på djupet.

Denna metod har förmågan att synliggöra och ställa till rätta det som har hakat upp sig någonstans på vägen. Det är något magiskt som sker när vi kliver in i fältet och låter livets naturliga ordningar visar vägen till helande och balans.

98291-OL1TLE-632_edited.jpg

Lite information om vad du behöver tänka på både före och under en session i familjekonstellationen. Längre ner har du lite mer detaljerat vad en familjekonstellation är för något.

 

Jag kommer att ha one on one sessioner via Zoom än så länge.  

 

Efter första sessionen kan vi bestämma hur många gånger vi kommer att ses men jag tycker att 3 eller 4 träffar är nog bra.

 

När vi träffas via skärm behöver du ha en pc med en webbkamera, möjligen en platta, en bra internetuppkoppling och möjlighet att sitta avskilt. Ingen multitasking!

 

I en individuell familjekonstellation session ställer vi upp en modell av ett familjesystem, en konstellation, som avslöjar skador på systemnivå, så att vi kan arbeta mot att förlika tidigare konflikter, reparera trasiga relationer och återställa ordningen. Denna process tillåter oss att titta på den dolda familjedynamiken bakom många av våra utmaningar. Vi kan se att många av våra känslomässiga problem, trauman, sjukdomar och problem i relationer, arbete och karriär är resultatet av olöst smärta och lidande i vårt familjesystem under många generationer.

 

Under en en-till-en session försöker vi upptäcka hur du är intrasslad av dina föräldrars, morföräldrar eller förfäders smärtsamma händelser och upplevelser, så vi försöker hitta ett sätt att lösa dem så att de inte längre påverkar dig i nuet. Detta arbete utförs vanligtvis med individer, men det kan också göras med par.

 

För att hjälpa till att avslöja vad som är gömt vägleder jag dig i att använda föremål för att stå i eller representera familjemedlemmar, förfäder, händelser, känslor eller till och med fysiska eller mentala tillstånd. Du kan använda vilka föremål som helst, inklusive schackpjäser, snäckskal, stenar eller kristaller. Objekten kan fungera lika bra som om vi skulle använda personer i en grupp-workshop som representanter.

 

I början av sessionen samlar jag information om den fråga du vill utforska, en översikt över familjens historia, möjliga dold familjedynamik och hur lösningen kan se ut. Sedan börjar vi utforska med objekten som representanter. Under processen använder vi en speciell energi som kallas "vetande fältet" som hjälper till att avslöja vad som hände i det förflutna och hur du är intrasslad med det. Den tar oss bakom våra berättelser eller fyller i fakta som vi inte känner till. Kunskapsfältet  eller vetande fältet fungerar mycket bra online eftersom det inte är begränsat av tid eller rum.

 

Under hela online-sessionen övervakar jag dina fysiska och känslomässiga svar på konstellationen när vi går mot sanningen som vill komma fram. Kroppsförnimmelser blir en nyckelindikator på sanning, korrekta rörelser eller den bästa upplösningen. Denna samarbetsprocess kan kännas mystisk men på något sätt bekant på ett djupt sätt.

 

Med hjälp av kunskapsfältet kan vi samla information om det förflutna och kanske ledtrådar om vad som kan släppas ut. Dina förvecklingar kan upplösas när den väsentliga sanningen om vad som hände äntligen erkänns korrekt. I slutet av din session kan du känna dig lättare, avslappnad och obelastad och ha en helt annan bild av ditt familjesystem. Med tiden och kanske med ytterligare sessioner kan du börja känna dig mer hel och närvarande i ditt liv, dina relationer och din karriär.

 

Länken för bokningen:

https://calendly.com/rhoelyhi/family-constellations

BokaTid_Gron_MorkBakgrund_120px.png
bottom of page