top of page

Familjekonstellationer

ca.120 minuter inkl.samtal för 1100 kr

Familjekonstellationer är en terapeutisk metod utvecklad av Bert Hellinger. Han menar att varje människa är en del av större enheter eller system och att vi både påverkar och påverkas av de olika system vi ingår i.

En familjekonstellation är ett kraftfullt verktyg att titta på återkommande teman eller personliga problem i våra liv. Genom att belysa underliggande orsaker och dolda mönster kan transformationen ske på djupet.

Denna metod har förmågan att synliggöra och ställa till rätta det som har hakat upp sig någonstans på vägen. Det är något magiskt som sker när vi kliver in i fältet och låter livets naturliga ordningar visar vägen till helande och balans.

Sagt om familjekonstellationer av en klient:

"På bara en session i familjekonstellation med Rhoely fick jag syn på mönster och minnen som satt i sedan långt tillbaka, och som hade hamnat i vägen för mig i livet. Med Rhoelys trygga och varma guidning släppte så mycket jag burit på, och känner känner mig mer närvarande och fri i mina nära relationer och mitt liv. Jag har gjort många former av terapi, men det här är något alldeles speciellt som jag varmt kan rekommendera alla att prova. Sessionen med Rhoely har skapat förändring på djupet hos mig!" - Johanna Lindberg

Familjekonstellationer

Lite information om vad du behöver tänka på både före och under en session i familjekonstellationen samt vad en familjekonstellation är för något. 

Jag kommer att hålla sessioner både one on one och i grupp (workshops) både på plats och online via Zoom.  

 

När vi träffas via skärm behöver du ha en pc med en webbkamera, möjligen en platta, en bra internetuppkoppling och möjlighet att sitta avskilt. Ingen multitasking!

 

I en individuell familjekonstellation session ställer vi upp en modell av ett familjesystem, en konstellation, som avslöjar skador på systemnivå, så att vi kan arbeta mot att förlika tidigare konflikter, reparera trasiga relationer och återställa ordningen. Denna process tillåter oss att titta på den dolda familjedynamiken bakom många av våra utmaningar. Vi kan se att många av våra känslomässiga problem, trauman, sjukdomar och problem i relationer, arbete och karriär är resultatet av olöst smärta och lidande i vårt familjesystem under många generationer.

 

Under en uppställning försöker vi upptäcka hur du är intrasslad i dina föräldrars, morföräldrar eller förfäders smärtsamma händelser och upplevelser, så vi söker finna ett sätt att lösa dem så att de inte längre påverkar dig i nuet. Detta arbete utförs vanligtvis med individer, men det kan också göras med par.

 

För att hjälpa till att avslöja vad som är gömt vägleder jag dig i att använda föremål för att stå i eller representera familjemedlemmar, förfäder, händelser, känslor eller till och med fysiska eller mentala tillstånd. Du kan använda vilka föremål som helst, inklusive schackpjäser, snäckskal, stenar eller kristaller. Objekten kan fungera lika bra som om vi skulle använda personer i en grupp-workshop som representanter.

 

I början av sessionen samlar jag information om den fråga du vill utforska, en översikt över familjens historia, möjliga dolda familjedynamiker och hur lösningen kan se ut. Sedan börjar vi utforska med objekten som representanter. Under processen använder vi en speciell energi som kallas "vetande fältet" som hjälper till att avslöja vad som hände i det förflutna och hur du är intrasslad i det. Detta fält tar oss bakom våra berättelser eller fyller i fakta som vi inte känner till. Kunskapsfältet eller vetande fältet fungerar mycket bra online eftersom det inte är begränsat av tid eller rum.

 

Under hela sessionen övervakar jag dina fysiska och känslomässiga svar på konstellationen när vi går mot sanningen som vill komma fram. Kroppsförnimmelser blir en nyckelindikator på sanning, korrekta rörelser eller den bästa upplösningen. Denna samarbetsprocess kan kännas mystisk men på något sätt bekant på ett djupt sätt.

 

Med hjälp av kunskapsfältet kan vi samla information om det förflutna och kanske ledtrådar om vad som kan släppas ut. Dina förvecklingar kan upplösas när den väsentliga sanningen om vad som hände äntligen erkänns korrekt. I slutet av din session kan du känna dig lättare, avslappnad och obelastad och ha en helt annan bild av ditt familjesystem. Med tiden och kanske med ytterligare sessioner kan du börja känna dig mer hel och närvarande i ditt liv, dina relationer och din karriär.

 

Viktigt att känna till inför deltagandet av konstellationsarbetet

Innan vi börjar kommer alla deltagare att skriva under med sina namn att man är medveten om:

  • Allt som sker i en konstellationsgrupp är och förblir konfidentiellt.

  • En konstellationsarbete är inom ramen av personlig utveckling och är inte vanlig terapi.

  • Alla deltagare tar sitt fulla ansvar för sitt medverkande.

För bokning eller information rhr@holisticwellness.nu eller 070-5875841

Mer information om familjekonstellationer

Informationen som tillhandahålls på denna webbplats är utformad för att stödja, inte ersätta, relationen som finns mellan en patient/webbplatsbesökare och dennes läkare. Rådgör alltid med din läkare, psykiater, psykoterapeut eller annan kvalificerad vårdgivare innan du påbörjar något hälsoprogram. Eventuella förmåner eller anspråk är baserade på vår personliga erfarenhet av klienter. Life Coachning, Reiki healing och Familjekonstellationer är inte psykoterapi. Ditt deltagande sker helt på egen risk. De är inte avsedda för någon i en aktiv kris.

Bokningar
bottom of page