top of page

Reiki 1 - Shoden

Förenade Reikiförbundet
Reiki

Reiki 1 är en kurs som riktar sig till dig som är nyfiken på energimedicin och healing och vill öka din förmåga och kunskap för att utvecklas holistiskt dvs, själsligt och kroppsligt och för att kunna hjälpa andra med samma sak. Reiki är enkelt att lära sig och att använda, det hjälper dig att fylla på med kärleksfull energi i vardagen. Du kommer först att lära dig att ge healing till dig själv för att sedan ge till andra. Reiki hjälper dig att programmera om de negativa tankebanorna och inställningarna till kärleksfulla och positiva tankar och inställningar.

Forskningen har visat att Reikibehandlingar ger positiva resultat för välmående och hälsa både på fysisk, mental och andlig nivå. Reiki hjälper med snabbare läkning av skador och sår samt snabbare återhämtning efter operation eller sjukdom.

Reiki behandlingsformen är mycket enkel. Du placerar dina händer i olika positioner på mottagaren för att aktivera och för att öka kroppens energiflöde. Kroppen svarar genom att utsöndra hormoner som minskar stress, lindrar smärtan samtidigt som den läker. Resultatet blir djupt avslappnande, känslor och spänningar som samlats i kroppen frigörs på ett fint, lugnt och tryggt sätt.

WHO har godkänt Reiki som friskvård, i Sverige är det godkänt som friskvård av Skatteverket och både behandling och utbildning är avdragsgill. Reiki används som komplement inom sjukvården i bl.a. Norge, England, USA, Australien, Spanien och Indien och Uruguay.

​I Reiki 1 – Shoden ingår:

Usui-Reikisystemets historia

Usui-Reikisystemets filosofi och etik

Vad är Reiki och dess funktion

Energi och hur det känns

Healing- vad är det?

Reiki idag

Reikis fem principer

Handpositioner för Reikibehandling

Självbehandling med Reiki

Olika meditationer för att både starta och för att öka energin, för avslappning och närvaro.

Hatsurei Ho

Tips om behandlingar

Snabb behandling

Auran, chakran och chakrabalansering.

Olika övningar/experimenten

Reikis användning som alternativ medicin i många länder

Byosen scanning –(teknik för att känna energin)

Reiji Ho – Intuitiv behandling

De tre pelare i Reiki

Kraftsymbolen

Reiki 1-initiering

Kortare genomgång av tystnadsplikt och bemötande av klienter Kurskompendium

Information om den del av Hälso- och Sjukvårdslagen som berör Reikiutövare

Information om Förenade Reikiförbundet i Sverige

Diplom

Uppföljning

Regelbundna Reikiträffar

Sagt om Reikikurserna steg 1 &2:

"Av en serie händelser råkade jag snubbla in på Reiki och hittade Rhoely som lärare. Första Reikikursen var inget annat än helt otrolig! Hon guidade oss elever varsamt in i Reikis land och vi fick uppleva glimtar av en större värld. Några månader senare var det självklart att gå kursen Reiki 2. Denna gång online. Det visade sig att onlineformatet var väldigt lämpligt för just denna kurs, eftersom kärnan i kursen var energiarbete på distans - både i tid och rum. Kursen fördjupade våra kunskaper på ett betydande sätt och nu efteråt finns det hur mycket som helst att försöka integrera och lära känna bättre, för mig som Reikiutövare. Extra bra att det fanns ett gediget ihopskrivet material till kursen som alla kursdeltagare fick ta del av".

-Nisse

Helgkurs

Anmäl dig till en hel helg där vi kan träffas med massor av frågor, diskussioner och energier. Med fika givetvis! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum, tid och plats:

Lördag 1/6- 24 kl.09:30 - 17:00

Söndag 2/6-24 kl.09:30 - 16:00

Lördag 13/7-24 kl.09:30 - 17:00

Söndag 14/7-24 kl.09.30 - 16:00

Anmäl dig till den kursen du vill gå.

 

Alternativcentrum på Vattenverksvägen 2 i Norrköping (Gratis parkering)

Förkunskaper: Det behövs inga. Dock är det bra att få en Reiki behandling innan du går kursen. Detta för att förbereda sig på Reiki energin och starta upp läkning där det bäst behövs. Hör gärna av dig till mig om du har några frågor och funderingar innan du bokar.

 

Investering: 3500 SEK/person. 

 

Anmälan görs via knappen "Boka tid" senast 3 dagar före kursstart. Vid anmälan skriv följande uppgifter: namn, adress, e-post, tel nummer och ev. företag som ska stå på faktura/kvitto. Obs! För att garantera din plats behöver du swisha till 070-5875841 hela beloppet i samband med bokningen. Läs köpevillkor vid avbokning

Klädsel: Det är bra att ha bekväma kläder som inte spänner eller klämmer. Bra att ta med en varm tröja och ett par varma sockor eller tofflor, då man kan känna sig frusen efter en Reiki behandling.

 

Mat: Rekommenderas medhavd lunch. Kyl och micro finns att tillgå.

 

Ha med sig: Papper och penna.

Antal platser: Max 4 deltagare (minst 2 deltagare).

 

I priset ingår:

  • 2 dagar fulla av energi, nya intryck och möten. 

  • Kurskompendium som innehåller teori, meditationer och övningar.

  • Fika, frukt, te och kaffe. 

  • Diplom.

  • Regelbundna Reikiträffar.

Det behövs inga förkunskaper för att gå Reiki 1. Det viktigaste är att du känner dig redo, eftersom Reiki sätter igång processer inom oss. Reiki är ett system för andlig, personlig utveckling och healing. Allt detta energiarbete tillsammans med initiering till högre energier, har en utrensande effekt och sätter igång inre processer såväl fysiska som psykiska. Du kommer säkert att känna av detta mer eller mindre i några veckor efter kursen. 

 

Kom ihåg att arbete måste börja med oss själva för att vi ska kunna hjälpa andra, om du är balanserad och lugn, kommer din omgivning att påverkas på ett positivt sätt. Reiki förändrar våra liv, på ett mycket bra sätt. Efter kursen Reiki 1 kan du även ge Reiki till dina närmaste.

Varmt välkommen! ✨🙏

Läs gärna vad som gäller vid köp och avbokning

Reiki
Bokning
Bokningar
bottom of page