top of page

Reiki Healing

Sagt om Reiki healing

 

Tack Rhoely för Reiki behandlingen, det var mycket givande! Och tack för din stor förståelse och sensibilitet. Jag är säker på att du kommer att hjälpa många människor. 

C. F

 60 minuter inkl. tid för samtal | 750kr 

Reiki healing

Reiki är i japan ett ord för healing. Ordet är en sammansättning av Rei – som står för den universella energin och Ki – som betyder livsenergi. Reiki är en speciell tibetansk healingmetod som är flera tusen år gammal.

Reiki Healing är en underbar och kraftfull metod som lindrar smärtan, frigör stress och spänning, minskar ångest, förbättrar sömnen, lättar på matsmältningen samt främjar hälsa och välbefinnande, mm. 

International Journal of Behavioral Medicine publicerade en artikel som granskade 66 kliniska prövningar om biofältsterapier, såsom Reiki. Julie Kusiak, MA är en Reiki-utövare vid Beaumont Hospital, Royal Oak, som arbetar inom avdelningen för integrativ medicin. Hon pratade om artikeln och sade att genomgång av olika studier visade starka bevis för att biofältsterapier hjälper till att minska smärtintensiteten.

 

Kusiak påpekade även att en genomgång av 24 studier fann beröringsterapier som ett framgångsrikt sätt att minska smärta. Den beröringsterapi som hade störst framgång var Reiki.

 

Kusiak noterade att dessa studier visade att Reiki-behandlingar minskade ångest, smärta, minskade trötthet, förbättrade livskvalitet och till och med hjälpte till att minska depression hos människor under en mängd olika medicinska behandlingar, inklusive:

Koloskopi

Abdominal hysterektomi

Cancer behandling

En av fördelarna med Reiki är att det kan utföras på personer som har betydande smärta och inte kan beröras eller tolerera beröring.

En reikibehandling är en mjuk och avslappnande beröringsmetod där man lägger händerna i olika positioner för att aktivera personens naturliga självläkande förmåga. Det är inte själva healern som ger av sin energi, utan fungerar som en kanal som aktiverar energin. En komplett Reiki-session erbjuds till en helt klädd klient som ligger på ett behandlingsbord eller sitter bekvämt uppburen i en stol.

Reiki utförs i ett lugn miljö där jag spelar mjuk musik under sessionen.

 

Upplevelsen av Reiki är subjektiv, förändrad och ibland mycket subtil. Människor upplever ofta värme i utövarens händer, men ibland känns utövarens händer uppfriskande svala. Andra vanliga upplevelser är subtila pulsationer där utövarens händer placeras eller kaskade vågor av pulsationer i hela kroppen.

 

Människor kommenterar ofta hur tröstande de tycker att upplevelsen av Reiki är. En intressant studie rapporterade att mottagare ofta känner att de svävar i ett tröskelvärde medvetande, samtidigt medvetna om sin omgivning och djupt indragen. Vissa människor hamnar i ett djupt, sömnigt meditativt tillstånd. Ibland är Reiki-upplevelsen dramatisk, medan det för andra människor särskilt den första sessionen kan vara händelsefri, även om de känner sig bättre på efterhand. Den vanligaste upplevelsen är en nästan omedelbar frisättning av stress och en känsla av djup avkoppling.

 

Reiki är kumulativt och även människor som inte märker mycket första gången har vanligtvis successivt djupare upplevelser om de fortsätter. Förutom den omedelbara upplevelsen av Reiki kan du märka andra förändringar som fortsätter att utvecklas när dagen går: kanske starkare matsmältning, en känsla av att vara mer centrerad och redo och mindre reaktiv och sova djupt den natten.

Hur går en behandling till?

Vi börjar med ett kort samtal om där du får gärna berätta vad du önskar hjälp med, men det är inget måste. 

 

Det vanligaste är att klienten ligger ner under en behandling, på rygg och sedan på mage, men du får också välja om du vill sitta. Under behandlingen är du fullt påklädd och får ha en filt över dig om det känns bra för dig. Värmefilt på så att det blir skönt på bänken. Det är bra att du är så bekvämt som möjligt. ​

 

Behandlingen börjar med att jag scannar av din kropp, från huvud till fötter. Jag känner av dina energier och om det finns någon obalans i kroppen. Vid scanning håller jag mina händer en bit ovanför din kropp.

Efter jag är klar med scanningen börjar jag healingen. Jag ger healing till dina 7 chakran eller energipunkter som finns längs med din ryggrad samt tinningen, knän och fötter. Jag håller mina händer en bit ovanför din kropp.

Efter behandlingen har vi ett litet samtal då du har möjlighet att ställa frågor m.m.

Du är välkommen att ringa eller mejla mig, om du har frågor angående mina behandlingar. Jag hjälper dig mer än gärna. Eller boka en tid för en skön behandling som du inte kommer att ångra.

Paketpris för tre behandlingar för 2025 kr (ord.pris 2250 kr). OBS! Hela summan betalas vid första tillfället och är giltigt i 3 månader. Betalningen görs via Swish eller via faktura mot Bg (faktureringsavgift tillkommer). Detta erbjudande kan inte kombineras med andra erbjudande, rabatter eller liknande. 

Det är även viktigt att poängtera att syftet med att ge healing inte är för att ersätta konventionell medicinsk vård, utan det här är ett komplement. Är man sjuk ska man kontakta en läkare för att få en diagnos och eventuell medicinering.

Förutom Reiki healing erbjuder jag Reikihealing + andlig vägledning samt Reiki healing + coaching.

 

BEHANDLINGSETIKETT

Inför ditt besök:

Kom i god tid, 5 - 10 minuter innan din bokade tid för att hinna varva ner, fylla i eventuellt hälsoformulär och hinna ta ett glas vatten eller en kopp te. Försening förkortar tyvärr din behandling

Klicka på länken nedan för att få reda på vad som gäller vid avbokning:

Villkor vid köp

Reiki är godkänd som stresshantering av Skatteverket. Det innebär att du som har ”friskvårdspeng” på jobbet kan använda den till Reikibehandlingar.

Obs! Andra priser gäller när du beställer via Epassi eller Wellnet

Här kan du läsa mer om Reiki och forskningen om Reiki

Förenade Reikiförbundet
Bokningar
bottom of page