top of page

Mindfulness-webbkurs

En andningspraxis och medvetenhet om kropp och själ.

365 dagar 1666 kr

Meditation
Mindfulness

I denna kurs kommer du att få lära dig att meditera, att fokusera på nuet, att ta pauser, att andas medvetet, dvs du kommer att få kunskap om vad mindfulness är och vad du kan använda det till. Du kommer även att bli introducerad till ett medvetet förhållningssätt både mot dig själv och mot din omgivning.

 

Ordet Mindfulness är också en av de tidigaste översättningarna som någonsin gjorts av ordet "sati" på Pali, ett sanskritliknande folkspråk som talades vid den tidpunkt, då Buddha började undervisa för 2 500 år sedan. Sati är nominaliseringen av verbet "sarati" som betyder att komma ihåg eller minnas. Eftersom att minnas just är att föra till nuet, är sati eller mindfulness i dess yttersta uppfattning den grundläggande mänskliga förmågan att kunna vara i nuet och att "påminna" oss själva om att vara i nuet, det vill säga att ständigt återvända till nuet, här och nu.

 

Mindfulness används som en metod där vi lär oss att andas medveten samtidigt som vi är medvetna om vår kropp och själ. Mindfulness handlar om att vara uppmärksamt på det som händer just nu, i stunden. Du lär dig att rikta din andning och din uppmärksamhet på känslor och kroppen. Det är en förebyggande övning genom mentala övningar vars mål är att fästa uppmärksamheten i det nuvarande ögonblicket att känna saker medan de händer, utan att försöka utöva någon kontroll över dem.

 

I denna kurs använder jag Mindfulness meditationer som en avslappningsmetod som innebär sinnesnärvaro eller medveten närvaro. I verkligheten är det en meditationsteknik, där man tränar på att leva i nuet, att vara uppmärksam och ta vara på ögonblicket.

Inom sjukvården används Mindfulness som en teknik för att hantera ångest, stress och nedstämdhet.

 

Mindfulness är en praxis som lär oss att ha icke dömande medvetenhet och att vara i nuet. Att öva mindfulness innebär att fokusera vår uppmärksamhet på våra upplevelser samtidigt som vi lär oss att vara medveten (men inte engagera i) av våra tankar, känslor, kroppsliga känslor och vår omgivning.

Genom denna medvetenhet kan vi lära oss att reagera olika på våra tankar och känslor, vilket kan göra det möjligt för oss att ändra negativa mönster.

 

  • Du kommer att få kunskap om vad mindfulness är och vad det kan användas till.

  • Dessutom kommer du att introduceras till ett medvetet förhållningssätt både till dig själv och din omgivning.

  • Vidare får du tydliga instruktioner för över 20 mindfulness-övningar via ljudklipp, som du gör varje dag, vilka du enkelt kan öva utan att behöva lägga ner massor med tid.

  • Intressant och inspirerande upptäckter från modern psykologi och hjärnforskning och i ett lättläst format.

  • Kunnig instruktör som ger råd och svarar på dina frågor.

 

 

 Kursplanen:

Modul 1 – Mindfulness, evolution och autopiloten

Modul 2 – Stresshantering, avslappning och kroppsmedvetenhet

Modul 3 – Sinnesjämvikt och inre balans

Modul 4 – Att odla det goda

Modul 5 – Livets viktigaste delar

Modul 6 – Avslutning

Obs!

Den här kursen är inte för dig som letar efter ett magiskt piller och tror att endast några minuter om dagen är tillräckligt för att skapa en stor förändring i ditt liv. Det gäller att genomföra meditationsövningarna, även om de är enkla, behöver du göra dem dagligen under hela kursen, även om det ibland kan kännas jobbigt eller ont om tid. Det som deltagare upplever, enligt många studier som gjorts, är att när de lägger ner ca 15-30 minuter får de stora positiva förändringar vilket är också upplägget i denna kurs.

 

Efter kursen:

Detta är individuellt och beror på självklart hur mycket tid du verkligen lägger ner på övningarna, tillsammans med principerna som lärs ut i kursen kan detta realistiska resultat kan förväntas:

  • Du blir mindre stressad i överväldigande situationer.

  • Din agerande blir mer konstruktivt och i linje med dina värderingar.

  • Minskning av flera dåliga vanor påbörjar och i vissa fall upphört helt.

  • Du är mer närvarande.

  • Du känner dig mer positiv och ditt självförtroende har ökat.

Jag rekommenderar att du köper/lånar boken "Vart du än går är du där" skriven av Jon Kabat-Zinn.
Den går igenom grunderna och fungerar samtidigt som en slags handledning om du vill jobba med Mindfulness. 

Du är välkommen att ringa eller mejla mig om du vill veta mera om kursen. Eller boka kursen, jag lovar att du kommer att märka en stor förändring redan efter första träffen.

 

Namaste 

Forskning om mindfulness:

The effect of brief mindfulness training on the micro-structure of human free-operant responding: Mindfulness affects stimulus-driven responding. 

The association between facets of mindfulness and COVID-19 related distress: A cross-sectional study

The neuroscience of mindfulness meditation

Klicka på länken nedan för att få reda på vad som gäller vid köp och avbokning:

Villkor vid köp

Sagt om kursen:

"Jag hade inga förväntningar, visste inte vad det skulle ge. Min inre känsla ville att jag skulle prova och jag ångrar mig inte. Kursen var för mig en tid av eftertanke. Känner man sig vilsen är kursen verktyg för att finna närvaro och se saker med andra ögon"

-Lena L

Bokningar
bottom of page