top of page

Mindfulness- och meditationkurs

Ges via Studieförbundet Vuxenskolan

 

Om du svarat "JA" på frågorna ovan då är DU välkommen på min kurs i Mindfulness.

Mindfulness är en praxis som lär oss att ha icke dömande medvetenhet och att vara i nuet.

 

Mindfulness innebär att fokusera vår uppmärksamhet på våra upplevelser samtidigt som vi lär oss att vara medveten (men inte engagera i) om våra tankar, känslor, kroppsliga känslor och vår omgivning. Genom denna medvetenhet kan vi lära oss att reagera olika på våra tankar och känslor, vilket kan göra det möjligt för oss att ändra negativa mönster.

Studier tyder på att fokus på nuet kan ha en positiv inverkan på hälsa och välbefinnande. Mindfulness-baserade behandlingar har visat sig minska ångest och depression. Det finns också bevis på att mindfulness kan sänka blodtrycket och förbättra sömnen. Det kan till och med hjälpa människor att hantera smärta.

 

Vill du läsa mer om mindfulness och forskning? läs här

Du kommer att få lära dig att meditera, att fokusera på nuet, att ta pauser, att andas medvetet, dvs du kommer att få kunskap om vad mindfulness är och vad du kan använda det till. Du kommer även att bli introducerad till ett medvetet förhållningssätt både mot dig själv och mot din omgivning.

Jag håller mindfulness-meditationer 12 tillfällen en dag per vecka under vårterminen 2024. Mellan dessa meditationstillfällen får ni hemuppgifter i form av kortare meditationsstund och mindfulnessövning.

Sitter på en bänk

Kursplan

  

Del 1:

Vecka 1:  Balans och ljus

Vecka 2: Lyssna till dina tankar

Vecka 3: Släpp taget och fokusera på din fysiska kropp.

Vecka 4: Positivt tänkande 

Vecka 5: Färgernas energimässiga påverkan

Vecka 6: Medvetande nivåer

Del 2:

Vecka 7: Meditationens symboler

Vecka 8: Chakran

Vecka 9: Bli medveten om dina känslor

Vecka 10: Att möta dig själv

Vecka 11: Förändring

Vecka 12: Ditt ursprung

 

Det bjuds på fika, te och kaffe.

Investering: 1395 kr för 6 tillfällen.

 

Anmälningsinformation

När du anmäler dig har du gjort en intresseanmälan. Vi återkommer med datum för kursstart när vi fått ihop en grupp med deltagare. Kursen behöver minst 7 anmälda deltagare för att bli av. 

 

Veckodag och tid: Måndagar eller onsdagar kl.18-19:30

Plats: Hemgården

 

Vill du veta mer är du hjärtligt välkommen att ringa 070-5875841 eller mejla mig rhr@holisticwellness.nu

 

Jag lovar att du kommer att märka en stor förändring redan efter första träffen. Kom precis som du är, inga förkunskaper behövs. Bär sköna kläder och ta med anteckningsbok och penna. 

 

Varmt välkommen! ✨

OBS! Om du vill använda ditt friskvårdsbidrag till kursen kolla med din arbetsgivare vad som gäller, för enligt Skatteverket är mindfulness och meditationer godkända som friskvård, men sen är det upp till varje företag att bestämma vad som är friskvård eller inte.

 

Bokningar
bottom of page