top of page

Orsaker till chakra blockeringar och hur kan vi släppa på dessa

Uppdaterat: 4 dec. 2023


Chakran är omätliga energicentra (som inte kan mätas på något sätt), som ligger i människokroppen. Sju av de viktigaste är belägna från slutet av ryggraden till högsta punkten av huvudet.


Utan att inse det, energin som omger oss och som finns i oss, påverkar vår emotioner, uppfattningar, känslor, tankar, övertygelser, beteenden och attityder från dag till dag. Tyvärr finns det tillfällen då energiflödet hindras eller störs, dessa kallas även för blockeringar, vilket i sin tur orsakar blockeringar i chakran. Om blockeringarna pågår under långtid, kommer dessa oundvikligen försämra vitaliteten hos både den emotionella såsom den fysiska kroppen, vilken är nödvändigt för att utveckla olika aspekter av självmedvetenhet och helhet.


Så som det finns sätt att ta hand om vissa energier och få en större universell energi - chi, prana eller orgon - finns det även sätt att förhindra att vår essens blockeras. Den huvudsakliga metoden för att göra detta är genom att bli medveten om de handlingar som påverkar oss negativt i varje del av kroppen; då måste du förstå dem och så långt det är möjligt, sätta gränser för dem. Denna metod, fokuserad på mindfulness teori och meditation samt hjälper till att heala våra chakran. Nu kommer du att lära dig sju orsaker till varför dina chakran blockeras:


1. Rädsla och paranoia. Dessa känslor kan orsaka en känsla av urkoppling och obalans med vårt liv, eftersom de är starkt relaterade till rotchakrat. Att växa upp i en dualistisk kultur där naturen är skild från samhället. Man tror ofta att människor existerar för att dominera jorden och dess biologiska mångfald, vilket orsakar en rad dysfunktioner och blockeringar relaterade till ångest och depression.


2. Skuldkänsla. När skuldkänslan allvarligt påverkar kroppen och sinnet blockeras sexualchakrat och orsakar överväldigande smärta eller anhedoni (oförmåga att känna glädje). För att avblockera detta chakra det bästa är att lära sig att leva i ögonblicket i fullhet av motståndskraft, självförlåtelse och självacceptans.


3. Skam. Solar Plexuschakrat talar om självbetraktelse till detaljerade övertygelser relaterade till skam, förnedring, osäkerhet samt tvivel. Även om skam är en svår känsla att lösa, är det viktigt att hålla fokus på livets här och nu, på ögonblickets passion, för att förvandla skam till positiva känslor.


4. Sorg. Detta är en känsla av hjärtchakrat och orsakar ångest, sorg och en eländig känsla av ledsnad. Oavsett om det beror på förlusten av en kärlek, en älskades död eller en underlåtenhet att uppfylla en förväntan, kräver detta chakra inlärning av ego-avskiljning. Sättet att läka detta chakra är att släppa smärtan och låta kosmos kärleksfulla energi komma in i kroppen, genom andning av meditation. Om du omfamnar ångest och smärta kan du släppa den.


5. Lögner. Ett tecken på att halschakrat är blockerat är en känsla av oärlighet och brist på identitet, till och med klaustrofobi och osäkerhet. Många människor lider av blockeringen av detta chakra på grund av en livsstil utanför verkligheten, med förväntningar eller övertygelser utöver vad de verkligen vill ha.


6. Felaktiga föreställningar (illusion) . Ett av de stora tecknen på blockering av tredje ögat är känslan av dissociation, som om man lever i en avlägsen drömvärld, som blockerar intuition och en känsla av identitet. Målet är att känna att allt är kopplat till allt. Denna blockeringen är förenad med pannchakrat eller tredje ögat-chakra.


7. Tillhörighet och ambition. Existentiell ångest kan leda till en känsla av bortkoppling mellan sinne, kropp och själ. Detta innebär att genom att utvidga våra antaganden om liv och död, själva människans själ, skapas en känsla av oändlighet och evighet. Genom att andas in och andas ut kan du lämna den fysiska, mentala och andliga världen för att låta dig föras av gudomlig förening och kosmisk kärlek.


Det finns egentligen många övningar och meditationer för att arbeta med olika aspekter relaterade till chakran. Ett av de mest grundläggande och enkla sätten är att fokusera på de punkter som nämndes ovan (speciellt om du känner att några av dem är blockerade).

För att göra detta, sitt på en bekväm och lugn plats. Koncentrera dig först på din andning tills du känner att rösten i ditt sinne gradvis bleknar och det överflödiga mentala bullret försvinner.

Visualisera sedan dessa punkter och känn energiflödet och avblockera.
Reikihealing är godkänd av Skatteverket som friskvård. Detta innebär att du som har "friskvårdspeng"från jobbet kan använda den till Reikibehandlingar.


Om du vill veta mera om hur jag kan hjälpa dig att släppa blockeringar med Reiki eller med pendel och kristaller ring mig eller skicka ett sms. Annars går det alldeles utmärkt att boka en tid via http://boka.se/holisticwellness


Om du gillar detta inlägg dela gärna så att flera får ta del av denna info. Tusen tack och Namaste.


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Bokningar
bottom of page