top of page

Reiki och nervsystemet

Uppdaterat: 17 okt. 2023Reiki är en källa till gudomligt ljus. När vi aktiverar Reiki blir vi en portal för det gudomliga ljuset att komma in i den här världens täthet. Usui Master-symbolen betyder bokstavligen "det stora strålande ljusets skatthus" och "Universums stora väsen, lys på mig." Reiki skickar vibrationen av det gudomliga ljuset till jorden genom oss, och ju mer vi använder det, desto mer gudomligt ljus finns det på planeten.


Reiki är ett japanskt ord som betyder "universell energi". Vem som helst kan kanalisera med eller utan beröring denna energi som vi ger ifrån oss och som guidar oss mot ett terapeutiskt syfte. Den som får en Reiki-session känner ett välbefinnande som liknar den smek man får av någon man älskar, eftersom reaktionerna i kroppen är glädje och harmoni. Det är av denna anledning som Reiki är en mycket effektiv terapi för de människor som lider av stress eller någon förändring av nervsystemet.


Vad är nervsystemet?

Nervsystemet är en samling av fibrer som tar emot och skickar meddelanden mellan kroppen och hjärnan. Meddelanden skickas genom kemiska och elektriska förändringar i cellerna som utgör nerverna. Nervsystemet överför signaler mellan hjärnan och resten av kroppen, inklusive de inre organen. På så sätt styr nervsystemets aktivitet förmågan att röra sig, andas, se, tänka med mera. Den grundläggande enheten i nervsystemet är en nervcell eller neuron.


Hur känns det när nervsystemet förändras? Symtom på problem med nervsystemet:

  • Kognitiva eller tankeprocessförändringar, inklusive minskat minne och förmågan att lösa problem och göra beräkningar.

  • Balansproblem, yrsel, illamående och svindel (känslan av att rummet snurrar).

  • Koordinationsproblem.

  • Anfall.


Reiki är lika gammal som människan själv. Det är säkert den första formen av terapi som finns, för när vi har ont eller är arga är den första reaktionen att lägga händerna där vi har ont. Det är en instinktiv reaktion som alla däggdjur gör, att röra eller slicka såret för att börja läka det. Händerna ger värme, skydd och välbefinnande, och när dessa händer är mottagliga för flödet av kärlek och känslighet hos personen som ger Reiki, blir dess effektivitet ännu djupare och kan läka kroppsstrukturer som har skadats av sjukdomar. Läkningen börjar när vi kopplar av i kroppen och i sinnet, det visste de forntida vise som har lämnat oss sitt arv med denna terapi. När hjärnan är lugn balanseras hela organismen och alla funktioner i vår kropp. Om vi ​​har ett balanserat nervsystem är det mycket större chans att bli botad från någon sjukdom. De gamla klassikerna i öst förstår att vår kropp består av energi och att den cirkulerar genom kanaler som är fördelade genom olika anatomiska utrymmen. Reikiterapeuten känner till dessa kanaler av energi och försöker skapa ordning, balansera det vitala systemet, återställa kroppen till dess normala funktioner. Detta görs med tillräcklig koncentration och med några steg att följa, såsom placera händerna ovanför dessa energiområden eller bara föra händerna närmare de områden som avger mer energiflöde. Med bara en Reiki-session kan du redan märka dess positiva effekter på nervsystemet. Varje person som lider av stress bör prova Reikiterapi och veta vad den kan göra utan någon typ av kontraindikation. Om du är intresserad av att lära dig hur man utför Reiki, ta reda på mina kurser som jag kommer att hålla i juni och senare i hösten där jag kommer att utbilda dig på nivåer med allt som finns att veta.


Du kan även boka en tid hos mig för att få landa i din kropp i här och nu 🧡


Det finns bland annat en studie som hade som syfte att undersöka om reiki har någon effekt på det autonoma nervsystemets, från en studie utformad på basis av blindtester. Det ska sägas att blindtester är grundläggande i forskningen, eftersom de utförs för att ta bort den subjektiva dimensionen både hos forskare som inte är medvetna om vilka grupper som är kontrollen, placebo eller som behandlingen tillämpas på; som i forskningsdeltagarna som inte vet vilken grupp de tillhör.


Här kan du läsa mer om studien:

Forskarna: Mackay N, Hansen S, McFarlane O. Institution: Institute of Neurological Sciences, South Glasgow NHS Trust University Hospital, 1345 Govan Road, Glasgow G51 4TF, Skottland, Storbritannien.Om du gillar detta inlägg dela gärna så att flera får ta del av denna info. Tusen tack och Namaste.Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Bokningar
bottom of page