top of page

Släpp taget och ha tillit

Uppdaterat: 10 okt. 2023

Ibland när saker går fel i livet, vare sig det är på jobbet eller i kärleken håller vi fast vid tron att det är något som är fel med oss ​​själva och att vi måste fixa det som är fel. Vi inser sällan att saker händer av någon anledning och att det är bäst att släppa taget, för när vi släpper kommer något bättre.

Det händer också att vill vi något så mycket att vi inte slutar tänka på det och vi ber alltid universum att hjälpa oss att uppnå det, men vi måste komma ihåg att när du frågar, lyssnar universum på dig. Du behöver inte upprepa det för att universum ska komma ihåg, det väntar bara på den rätta tiden eller så är det meningen att du inte kan få just det. Därför tänkte jag skriva några tips om hur man släpper taget och litar på universum.


  • Överväg dina alternativ

När det uppstår ett problem, en tragedi, en besvikelse eller om du har ett dilemma kommer du alltid att ha två alternativ. Antingen kämpar du emot eller så släpper du taget. Att gå på det första alternativet får dig att känna dig orolig, stressad, utmattad, arg, mm, eftersom du motsätter dig vad som händer och du försöker kontrollera något som inte går att kontrollera. Om du väljer det andra alternativet kommer universum att visa dig vägen och du kommer att känna dig lugn, närvarande, motiverad och öppen. Det finns ingen mellanväg antingen som står du emot eller släpper du taget, oavsett vad du väljer kommer du alltid att behöva ta itu med situationen. Så vilket tankesätt tror du kommer att hjälpa dig bäst när du letar efter en väg ut ur denna situation?


  • Lär dig att lita på dina instinkter

Kom ihåg att vi alla är en del av universum. Universums energi går genom våra kroppar och visar oss ofta vilken väg vi ska ta. Vi kallar den känslan för intuition som är mer kraftfull än du tror. Jag rekommenderar faktiskt att göra följande övningen så att du förstår vad din intuition vill säga dig. Sitt bekvämt och fokusera på din andning. Försök att inte tänka på någonting. När du är avslappnad, tänk på en tidigare erfarenhet där du kände en stark önskan att säga "nej". Koncentrera dig på vad du känner i din kropp när du gör detta. Mest troligt är det samma känslor som du kände när du levde den upplevelsen. Gör nu detsamma men med en erfarenhet som fick dig att känna en stark önskan att säga "ja". Mest troligt kommer du att känna andra förnimmelser än du gjorde när du sa "nej". Skriv vad du kände i din kropp med de två upplevelserna. Öva denna övning så ofta du kan, så att du blir bekant med dina känslor och på så sätt förstå bättre vad din intuition vill berätta för dig. Låt din intuition bestämma dina framtida handlingar så länge du litar på att universum visar dig rätt riktning.


  • Leta efter tecken som universum skickar dig

Universum kommer att ge dig många tecken och möjligheter under din livstid. Men du måste agera utifrån dem. Problemet är att det är osannolikt att du ser dem om du inte litar på att universum skickar dem till dig. När vinden blåser en € 100 -sedel kommer du alltid att se en pessimist som antar att det är skräp eller något annat värdelöst. Medan optimisten ska jaga den på gatan för säkerhetens skull, men mannen som är fast i sina tankar och försöker lösa alla sina problem, ser aldrig den i första hand! Det är attraktionslagen igen som är igång. I det här fallet litar optimisten på att universum kommer att erbjuda stora saker och det är därför han ser möjligheten.
Kom ihåg att vara den optimisten och universum kommer att få stora saker att hända!


  • Lyssna inte på ditt ego

Ditt ego är din förutfattade uppfattning om vem du är. Din självbild. Detta kan också få oss att sabotera för oss själva och missa möjligheter. Ett "stort ego" säger "du är för bra för detta". Ett "litet ego" säger till oss "du är inte tillräckligt bra för detta". Hur som helst är det bättre att aldrig lyssna på denna inre röst. Ditt ego vill inte att du ska förändras. Din idé om "vem du är" baseras enbart på dina tidigare erfarenheter. Men universum ger dig nya möjligheter i nuet, och du kan välja att vara något annorlunda när du vill. Det kan kräva mycket arbete för att tysta ditt ego, men du kommer att leva ett rikare liv när du gör det.


  • Vidta åtgärder

Stanna inte med händerna i kors. Även om du inte är säker på vad du ska göra är ditt första bästa steg att prova något. Genom att vidta åtgärder kan universum presentera dig för nya möjligheter. Genom att stanna hemma och tycka synd om dig själv förhindrar du att bra saker händer dig.


  • Acceptera hinder

Lita på att universum alltid är här för att tjäna dig, men det betyder inte att det alltid kommer att glädja dig. Därför kommer det många gånger att hjälpa dig genom att placera hinder i vägen. Det är kanske inte självklart vad du ska lära dig av dessa hinder, men du ska aldrig sluta lita på att de är här för att hjälpa dig med något. Varje hjältes resa har hinder. Dessa hjälper oss att visa vilka vägar vi ska ta i livet och ger oss styrkan att övervinna större utmaningar i framtiden. Så försök att vara tacksam för de hinder som presenteras på vår hjälte resa. I slutändan kommer det att ge oss styrkan att leva ett bättre liv.  • Ge inte upp

Ibland presenterar universum dig en 10-rätters middag med skitiga smörgåsar. Dessa serveras en efter en och det kan tyckas att det inte kan bli värre. Detta beständigt berg av tragedi, besvikelse och smärta kan få dig att tro att världen är emot dig. Du kan börja tvivla på dig själv eller tappa förtroendet för "släppa taget" -processen. Du kanske vill ge upp ... Närhelst detta händer rekommenderar jag att du återgår till tips nr. ° 1. överväg dina alternativ. Vad skulle tjäna dig bättre att motstå eller ge upp? Tappa aldrig tron ​​på universum. Ge det så mycket tid det behöver. Lita på att dessa saker var avsedda att hända dig. Belöningen kommer när den kommer. Även detta kommer att passera. Genom att lita på att allt händer av en anledning kommer du att komma relativt oskadad från denna hemska period. Dessutom kommer du i slutändan att bli den person du behöver vara för att få ut det du vill ha ur livet.

  • Definiera universum i din egen bild

Kanske kommer dessa idéer att resonera mer hos dig om du ersätter "Universum" med "Gud". Om du inte vill göra det, försök använda "högre medvetande", "evig energi" eller "Det Gudomliga." Det är trots allt alla fraser som används för att beskriva en större kraft i denna värld som arbetar med för din räkning. Du kan kalla det vad du vill. Det viktigaste är att du kan släppa taget och låta den hjälpa dig.

Hoppas den här guiden ger dig allt du behöver för att klara utmaningarna i ditt liv. Det är bar du själv som har färdplanen för att släppa taget och lita på universum. Nu är det upp till dig att följa det. Dela gärna med dig av vad du tänker eller ställ en fråga om detta ämne i kommentarfältet nedan. Jag skulle verkligen vilja se vad du vill göra av denna.


Dela gärna detta inlägga så att flera får ta del av denna värdefulla info. Tusen tack!


Är coachingsamtal något för dig? Jag erbjuder 20 minuter gratis samtal för dig som är intresserad att veta mera. Jag arbetar efter ICF:s riktlinjer och normer. Självklart har jag tystnadsplikt. Du ringer mig på 0705 87 58 41 på bokad tid. Varmt välkommen!

598 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Bokningar
bottom of page