top of page

Yinyoga, höst och släpp taget!

Uppdaterat: 17 okt. 2023

Hösten är säsongen för att "släppa taget". Sommaren är eldig och en tid för expansion och umgänget. Nu när vi går in i hösten går vi in ​​i ett mer introspektivt stadium som inbjuder oss till reflektion. Personligen älskar jag hösten!Med höstens ankomst tappar träden sina löv, vilket är det mest visuella och vackra exemplet på den handlingen att släppa taget.


Inom traditionell kinesisk medicin och yinyoga förknippas hösten med metallelementet. Den kännetecknas av att den anpassar sig väl till klimatförändringar. Meridianerna för den här säsongen är lung- och tjocktarmsmeridianen, båda ansvariga för att rengöra och omvandla det som inte längre är bra för kroppen.


Hösten sägs vara en tid av fysisk och känslomässig förvandling och för att investera tid i oss själva. Att ta hand om sig själv, att skämma bort sig själv, att lyssna på sig själv. En stund att samla ny kraft efter sommaren.


Höstens Yin Yoga-träning:

Det är samma sak som en meditation, det endast som skiljer sig från den är att du utför en yinyoga-ställning samtidigt (en liten yinyoga-sekvens nedan). Du kan vara i varje position mellan 2 och 5 minuter.


Här kan du också uppleva de inre striderna med att"Släppa taget" medan du är flera minuter i en ställning och försöker tömma ditt sinne på allt som är främmande, med fokus på att släppa taget och på din kropp. Försök att koppla ihop dig med andetaget som vi har arbetat för att lugna sinnet och släppa kroppen, gå in i ställningen och ge upp kampen.


Bakåt fjäril
Sittande vridning

Barnets positionSvanen
Draken
SavasanaEtt till sätt som är bra att träna på för att släppa taget är följande meditation:


Du kan göra denna under en kort meditation, skicka din energi och avsikt till tanken på att släppa taget, eller medan du tränar en yinyoga-ställning hemma.


Meditation:  • Börja med att sitta i meditationsställning (sukhasana / halv lotus) eller som du känner dig bekväm. Sitt gärna på en filt eller en kudde, med rak rygg ändå avslappnad. Slappna av i ansiktet, händerna kan landa eller vila där det känns bekvämt. Slappna av i axlarna och magen.


  • Notera andetaget. Värdera inte det men känn om andetaget är snabbt och ligger högt upp i bröstet eller om det känns lugnt och går hela vägen ner i magen. Om du andas snabba, korta andetag, låt de bli djupare och långsammare genom att andas in genom näsan, hålla kvar det ett ögonblick och sedan lugnt och skönt andas ut genom näsan. Försök att få det där andetaget gå hela vägen ner i magen.


  • Var närvarande i andetaget och när du andas ut försök att slappna av. Låt en dålig vana, en återkommande tanke, en oro, en rädsla, en osäkerhet, en förbittring, en fixering... släppa. Känn hur andetagen är lugna och sköna så att du kan återgå till din naturliga andningsrytm.


  • Vi kommer att fokusera på IDAG. Du kan upprepa hur många dagar du vill, men vi jobbar på IDAG, nuet. Ingen press, inga krav, från kärlek.


  • Vi bygger vårt syfte som ett dekret och på ett positivt sätt. Det vill säga, istället för att tänka... "Jag ska inte oroa mig" säger vi: "Idag ska jag koppla av med det här ämnet".


  • Slutligen, när du har det, inkluderar vi en pranayama:


  • Andas in djupt genom näsan och tänk på ditt syfte, håll och andas ut genom munnen och släpp samtidigt som du föreställer dig att du redan har befriat dig från det som höll dig begränsad. Upprepa ett par gånger och behåll den känslan av tillfredsställelse när du säger: Det är klart. Energin är redan skickad.

Jag hoppas att den här övningen motiverar dig att utföra den 💛


Några fördelar med Yinyoga:

🧘🏽‍♀️Förbättrar hälsan

🧘🏽‍♀️Minskas stress

🧘🏽‍♀️Kan öka kroppens styrka

🧘🏼Ökar rörligheten i lederna

🧘🏽‍♂️Hjälper till att förbättra andningen


Hoppas att du gillar min blogg och att du gärna delar med dig den.


Är du intresserad av att prova Yinyoga hör gärna av dig eller boka din plats redan för en skön stund av stillhet.Varmt välkommen och ha en fantastik höst! 🧡

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Bokningar
bottom of page